Publish Time: 2021-08-31 Origin: Site
1. Hollows, bubbles
cause:
Incorrect layup method, insufficient knowledge of product quality, improper handling of corners, poor matting performance, poor mounting technology, and mold placement direction is not conducive to layering; insufficient light makes it difficult to find air bubbles because of too fast curing The shrinkage is large, forming a cavity; the work site is humid and the temperature is low.
Solution:
Re-understand the basic essentials of layering operations, and should not be sloppy, correctly understand product quality, and adopt the most reliable and reliable method. Correctly choose surface felt and fiberglass cloth, and carefully study the essentials of laying. Re-study the mold placement direction, improve the lighting, improve the working environment, and increase the temperature.
2. Too much resin
cause:
If you want to make it soak quickly, you use more resin. In the corners, because the glass fiber cloth is difficult to handle, the resin is excessively used. After the resin is soaked into the glass fiber cloth, the resin is still applied.
Solution:
After the layer is leveled, paint the resin again. Use sticks, brushes, and fingers to shape the glass fiber at the corners. Paint the resin according to the plan. The accumulated resin is scattered around with a brush.
3. Insufficient resin
cause:
Without the correct product quality awareness, the thixotropy is small, causing the resin to sag, and the curing dosage and accelerator dosage are incorrect to cause the sag (edge of the vertical surface).
Solution:
Learn lay-up technology carefully, use brushes and resins to supplement the lack of dolomite resin, increase thixotropy, and speed up gelation; use the correct amount of curing agent and accelerator.
4. Discoloration
cause:
The resin is scorched (partially) due to the exothermic heat of curing, and the work site is too humid or the glass fiber cloth is damp and contains too much moisture.
Solution:
The thickness of the primary ply is controlled below 5 mm, reducing the amount of curing agent or lowering the temperature of the work site, avoiding excessive accumulation of local resin and changing the work site environment.
5. Poor curing
cause:
Insufficient amount of curing agent, poor mixing of curing agent, mixed with water, retention of styrene gas, and low temperature.
Solution:
Carry out experiments to increase or decrease the amount of curing agent added according to the temperature and operating speed, fully stir, use dry fiberglass cloth, and carefully learn the truth that humidity, water, and oil are the enemies of FRP. The reinforced core material should be dried to avoid Water enters the uncured product and keep it ventilated so that styrene does not remain at the bottom.
6. Foreign matter mixed in, variegated
cause:
The glass fiber cloth or felt is stained with dirt, the brushing tools contain debris, and the work site is not clean.
Solution:
Remove the dirt on the fiberglass cloth or felt before use. Separate the gel coat brush from the coating brush to keep the work site clean.
7. Wrinkling, fluffing, layering
cause:
The folds of the glass fiber folded are cured too fast, the distribution of cuts is unreasonable, the amount of resin is insufficient, the layer is not compacted, and the glass fiber has poor wettability. The first layer has been cured before the second layer is laid.
Solution:
Lay carefully, the second layer should cover the cutting edge of the first layer. When pasting, you must control enough glue and brush with a knife to make the layer compact and eliminate bubbles. Before use, perform mold release wax treatment, glass cloth To be fully dried, pay attention to the timing of laying.
8. Fiber reveals
Cause: The gel coat layer is too thin. Spread the cloth before the gel coat layer is fully cured, and the mold release is too fast.
Solution:
Increase the thickness of the gel coat or put a layer of surface felt between the gel coat and the layer. After the gel coat is complete, start the layer. After the product is fully cured and has a certain strength, it will be demoulded.
Hebei Yuniu Fiberglass Manufacturing Company Limited is a fiberglass material manufacturer with over 10-year experience, 7- year exporting experience.
We are manufacturer of fiberglass raw materials, Such asfiberglass roving, fiberglass yarn, fiberglass chopped strand mat, fiberglass chopped strands, fiberglass black mat, fiberglass woven roving, fiberglass fabric, fiberglass cloth..And so on.
If any needs, please contact us freely.
We will do our best to help and support you.
Is it better to choose emulsion or powder for glass fiber chopped strand mat?
Building Stronger Ships: Application Cases And Technical Advantages of Yuniu Chopped Glass Fiber Mat
Yuniu Fiberglass Chopped Strand Mat - Helping Your Project To Success
Corporate Visual Identity of Hebei HaiDing Fiberglass Manufacturing Co., Ltd.
What does the price increase of fiberglass products (chopped strand mat) mean?
Fiberglass Materials for Electrical Insulation and Electronics Applications